Mevrouw met chronische vermoeidheid

Van vermoeid naar vitaal: fysiotherapie bij chronische vermoeidheid

U kunt uw lichaam vergelijken met een batterij. Voor de meeste mensen laadt deze batterij zich iedere nacht weer volledig op, klaar om de volgende dag aan te gaan. Maar voor mensen met chronische vermoeidheid lijkt die batterij nooit verder te komen dan 20 procent. Elke dag begint met een laag energieniveau en de kleinste inspanning kan de batterij volledig leeg trekken. In deze blog nemen we u mee, onze fysiotherapeuten kunnen helpen om uw batterij weer op te laden.

 

Wat is chronische vermoeidheid?

Chronische vermoeidheid wordt gekenmerkt, zoals de naam ook al zegt, door vermoeidheid. Naast vermoeidheid kunnen er ook andere symptomen optreden, zoals spier- en gewrichtspijn, slaapstoornissen, cognitieve problemen zoals concentratie- en geheugenverlies en hoofdpijn. Deze symptomen kunnen sterk variëren van persoon tot persoon en zelfs van dag tot dag, wat de aandoening lastig maakt om mee om te gaan. Hoewel de exacte oorzaken nog niet volledig begrepen worden, vermoeden onderzoekers dat het een combinatie van genetische, infectieuze en omgevingsfactoren kan zijn die deze aandoening veroorzaken. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen in het helpen beheersen van deze symptomen en het verbeteren van de levenskwaliteit.

 

Hoe kunnen onze therapeuten helpen bij chronische vermoeidheid?

Fysiotherapie biedt een op maat gemaakte aanpak om de symptomen van chronische vermoeidheid te beheersen en uw energieniveau te verbeteren. Uw fysiotherapeut helpt u eerst om inzicht te krijgen in uw persoonlijke energiebalans. Daarnaast richten we ons op het geleidelijk opbouwen van fysieke kracht door middel van oefeningen. In plaats van zware, vermoeiende trainingen, zult u werken aan kleine, gerichte bewegingen die u gemakkelijk in uw dagelijkse routine kunt integreren. Denk bijvoorbeeld aan lichte stretch oefeningen terwijl u tv kijkt of simpele ademhalingstechnieken terwijl u in de rij staat bij de supermarkt. Deze kleine stappen helpen om uw spieren te versterken zonder dat u zich uitgeput voelt.

 

Rust speelt ook een cruciale rol in uw herstelproces. Maar rust betekent meer dan alleen slapen. Uw fysiotherapeut leert u om strategische rustmomenten in te plannen gedurende de dag.

 

Klaar om te herstellen?

Herkent u uzelf na het lezen van deze blog en denkt u: ik wil ook herstellen van chronische vermoeidheid! Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen op weg naar uw herstel. Met de juiste begeleiding en een op maat gemaakt fysiotherapieprogramma kunt u leren om uw energie beter te beheren en weer meer uit het leven te halen. Neem contact met ons op door te bellen naar 0475 46 32 84 of mail ons naar info@fysioplus.net

Lees meer berichten